Wat is Esch Kookt?

Esch Kookt is een culinair evenement, waarbij je kunt genieten van de gezelligheid van andere Esschenaren èn van lekker eten. Daarbij bereid je een voorgerecht of een hoofdgerecht of een nagerecht. Bij iedere gang deel je de tafel met vier andere gasten. We gaan uit van koppels. Hoe de koppels zijn samengesteld maakt daarbij niet uit; man en vrouw of vrienden, vriendinnen, buren of hoe dan ook. Dus als jij graag meedoet en je zoekt zelf iemand die met jou wil koken, dan is dat prima.

De avond kan er als volgt uitzien: jullie ontvangen je gasten bij jullie thuis en samen geniet je van het door jullie bereide voorgerecht. Vervolgens openen jullie èn jullie gasten ieder een eigen envelop, waar in staat wie naar welk adres gaat voor het hoofdgerecht. Dat betekent dat sommige gasten snel naar huis gaan om daar het hoofdgerecht te koken of af te werken en hun gasten te verwelkomen. En anderen kunnen rustig naar hun volgende adres gaan om daar het diner te eten. Na het hoofdgerecht krijgt ieder koppel opnieuw een envelop met het adres voor het nagerecht. Op deze manier eten jullie dus op drie verschillende adressen met steeds verschillende tafelgasten. We sluiten de avond af met een gezellige afterparty, waar iedereen elkaar weer terugziet en waar we alle deelnemers graag nog een drankje aanbieden.

Twee weken voor het diner krijgen jullie te horen of jullie het voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht gaan bereiden. Maar wat jullie koken, bepalen jullie helemaal zelf.

Na afloop van Esch Kookt kunnen jullie recepten via deze website delen met anderen.

Voor inspiratie vind je op deze website ook een aantal links naar receptensites.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now